Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

TESAB e-SOHBET: ELEKTRİK PİYASASINDA GÜNCEL GELİŞMELER
2025 yılının ikinci “TESAB Sohbet” programı 26 Mart 2025 günü çevrimiçi olarak düzenlendi. Enerji ve Altyapı Yatırım Uzmanı Sn. Cengiz Güneş’in konuk olduğu programın moderatörlüğünü TESAB Genel Sekreteri Ayten Sümer yürüttü. Sn. Güneş dünyadaki politik ve ekonomik değişim/dönüşümün enerji sektörüne etkileri, enerji güvenliği ve enerji arz güvenliği, ulaşım, sınır aşan entekonneksiyon sistemleri, iklim değişikliğinin sektöre etkileri üzerine bilgilendirme yaptıktan sonra ülkemizde elektrik enerjisi sektörü, enerji kaynakları, yenilenebilir enerji, iletim ve dağıtım şebekeleri, depolama, finansman, projelerin kredibilitesi, enerji fiyatları yeni yatırımlar konusunda katılımcıları bilgilendirdi.
Kaçıranlar ve yeniden dinlemek isteyenler için TESAB Youtube kanalında: https://www.youtube.com/watch?v=n9HLgkwgux8
2023 Yılı İlk TESAB e-SOHBET’i Düzenlendi
2020 yılında başladığımız TESAB e-Sohbet etkinliklerimizin bu yıl ilki 04 Mayıs 2023 günü düzenlendi.
Erdem&Erdem Hukuk’tan Av. Mert Karamustafaoğlu ve Av. Rüştü Mert Kaşka Eurelectric Türkiye Müşteriler ve Yeni Hizmetler ÇG Başkanı Ali Hakan Everekli Koordinatörlüğünde “Elektrik Sektöründe Değişen Dinamikler: Rekabet ve Enerji Verimliliği” hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
TESAB e-SOHBET:Enerji Dönüşüm Sürecinde Termik Santrallar
TESAB ev sahipliğinde Eurelectric Türkiye bünyesinde faaliyet gösteren “Termik & Nükleer Çalışma Grubu” tarafından organize edilen “Enerji Dönüşüm Sürecinde Termik Santrallar.” konulu TESAB e-Sohbet programı çevrimiçi olarak 17 Kasım 2021 saat 14.00-15.00 arasında düzenlendi.
Davetli konuşmacı olarak EÜAŞ Genel Müdürü ve TESAB Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Dr. İzzet ALAGÖZ ve İSKEN A.Ş. Genel Müdürü Sn. Dr. Sırrı UYANIK programımızda katılımcılara “Enerji Dönüşüm Sürecinde Termik Santrallar.” konusunda bilgilerini aktardılar. Programımızın moderatörlüğünü ise Eurelectric Türkiye “Termik & Nükleer ÇG” başkanı Sn. Gülcan KOCA yaptı.
*Zoom platformu üzerinden gerçekleşen çevrimiçi sohbet kaydına aşağıdaki linkten ulaşılabilir.
GÜÇ SİSTEMLERİ KONFERANSI 5-6 KASIM’DA ANKARA’DA DÜZENLENECEK
CIGRE Türkiye Ulusal Komitesi tarafından düzenlenen Güç Sistemleri Konferansı IV, 5-6 Kasım 2025’te Ankara’da gerçekleşecek. Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek konferans güç sistemleri alanındaki en önemli ulusal buluşma olarak dikkat çekiyor.
İlk yılından bu yana kamu, özel sektör temsilcileri ve akademik dünyayı bir araya getiren GSK2025; yerli ve yabancı davetli konuşmacılar, bildiri sunumları, özel oturumlar ve panellerle dolu kapsamlı bir program sunacak.
İlki 2016’da düzenlenen konferans, 4 ana başlık ve 16 alt başlık altında bildiriler toplayacak. GSK2025’te sektördeki son gelişmelerin tartışılması ve akademi ile sektör arasında güçlü bir iş birliği sağlanması hedefleniyor.
Güç sistemleri ekipmanları, güç trafoları, reaktörler, iletim ve dağıtım teçhizatları gibi pek çok alandaki son yenilikler ve değerli çalışmalar, GSK2025’te bir araya gelecek. İki gün sürecek etkinlik, katılımcılara geniş bir teknik bilgi alışverişi fırsatı sunacak.
GSK2025, elektrik enerjisi ve güç sistemleri paydaşlarını bir araya getirerek, sektördeki gelişmeleri daha da ileriye taşıyacak.
CIGRE Türkiye Ulusal Komitesi tarafından iki yılda bir düzenlenen Güç Sistemleri Konferansı’nın üçüncüsü Ankara’da gerçekleşti. Güç sistemleri sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren GSK 2022 Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Güç sistemleri alanında çalışan akademisyenleri, kamu ve özel sektör temsilcilerini buluşturan konferans 18-19 Ekim tarihlerinde, iki gün boyunca devam etti.
CIGRE Türkiye Ulusal Komite Başkanı Dr. İzzet Alagöz, TEİAŞ Genel Müdür Yardımcısı Muhammer Nuri Aslan, BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, EMO Ankara Şube Başkanı Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu ve CIGRE Türkiye Ulusal Komitesi Genel Sekreteri Ayten Sümer’in açılış konuşmacısı olarak yer aldığı konferansa 35 bildiri sunuldu. Bildirilerin sunulduğu yedi oturum ve “Sistem Dinamik Analizleri: Yeni Zorluklar ve İlerlemeler”, “Doğal Kirlenmiş Silikon İzolatörlerde Kirlilik Ölçümü, Kimyasal ve Elektriksel Test Sonuçları”, “Güç Sistemlerinde Yapay Zeka Uygulamaları” konu başlıklarında gerçekleşirken üç özel oturumun ile Elektrik Tarihimiz paneli ve WiE-NGN Forumu da düzenlendi.
CIGRE Paris Oturumunun bir örneği olan GSK 2022 kapsamında bu yıl bir farkındalık anketi de düzenlendi. Katılımcılara CIGRE Türkiye çalışmaları, enerji sektöründe kadın ve genç görünürlüğü gibi konularda soruların yöneltildiği anket sonuçları kapanış oturumunda değerlendirilerek katılımcılarla paylaşıldı.
Konferans süresince, CIGRE Türkiye Ayna Çalışma Grubu toplantıları da gerçekleştirildi.
İlki 2016’da yapılan Güç Sistemleri Konferansı’nın ikincisi ise 2018’de gerçekleşmişti. 2020’de Kovid-19 salgını nedeniyle iptal edilen Güç Sistemleri Konferansı yaklaşık 400 katılımcı ile sektör uzmanlarını bir araya getirdi.
4th SEERC Conference Özet Teslim Tarihi
4th SEERC Conference İstanbul’da yapılacak. SEERC konferansında özet teslim tarihi 30 Ocak 2023’e uzatılmıştır.
